BikkelArt, schilderworkshop volgens Methode Margareth Meulmeester

Schilderen volgens Methode Margareth Meulmeester

In een tijd waarin kinderen worden overladen met prikkels op allerlei gebied, o.a. het cognitieve gebied, is schilderen volgens de Methode Margareth Meulmeester niet alleen heel leuk om te doen, maar vooral heel fijn om creatief bezig te zijn. Om creatief te kunnen zijn vanuit het gevoel, is contact maken met dat gevoel essentiëel. Het mooie van de Methode is dat je ervaart (zowel kinderen als volwassenen!) hoe het is om in alle vrijheid te schilderen. De methode helpt bij het stimuleren van het zelfvertrouwen; niets is fout, alles is goed! Door de opbouw van de workshop lukt het al snel de prestatiedrang los te laten en te schilderen op een vrije manier. 

 

Wij hebben met Buro Bikkel zelf ook een workshop bij Artchild mogen volgen en zijn enorm enthousiast over de toewijding en het enthousiasme van Margareth Meulmeester.  

 

Stimuleren zelfvertrouwen

De eerste stap van de methode is het maken van een lijntekening vanuit het gevoel. In deze wirwar van lijnen worden vormen en/of figuraties ontdekt en op een speelse manier ingekleurd. De volgende stap is contact maken met de expressie. Dit werkt heel goed door de kinderen te laten gooien met verf. Gericht welliswaar en op hun werkvlak. Niet zo heel eenvoudig maar zeer uitdagend waardoor zij een gevoel van euforie ervaren. Tevens is deze oefening bedoeld om kracht te bundelen en te beheersen. Hierna worden verschillende schilder technieken getoond en gaan de kinderen aan de slag met een schildersdoek, en maken hun kunstwerk. In de regel gaat dit vrij snel omdat de kinderen op dat moment in de flow zitten. De belemmeringen zijn verdwenen en vol overgave gaan zij aan het werk, alsof hun leven er van af hangt!

 


De belevenis om samen met je kind een kunstwerk te creëren

Op woensdag 25 oktober in de herfstvakantie is er een BikkelArt workshop onder begeleiding van beeldend kunstenaar en oprichtster van artchild Margareth Meulmeester

Ervaar het plezier en de trots om samen met je kind iets moois te creëren. Kinderen vanaf 3 jaar kunnen al deelnemen.

Je werkt samen aan een doek van 50x50 cm, of je kiest voor totale creatieve vrijheid en maakt allebei een eigen doek van 30x40 cm. Je leert tekenen vanuit gevoel en werken met verschillende technieken om te schilderen. 

De workshop is inclusief een schildersdoek, koffie, thee, limonade en wat lekkers. Na afloop mogen de kunstwerken mee naar huis en zijn zo een mooie manier om samen met je kind(eren) terug te kijken op deze bijzondere workshop.  

 

Datum: woensdag 25 oktober van 10.00 - 12.00 uur

 

Kosten deelname: 

Ouder met 1 kind: € 145,-

Ouder met 2 kinderen: € 195,-

 

Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier. U ontvangt binnen 2 dagen een bevestiging van deelname.

 

Locatie van de workshop is op een half uurtje rijden van Amsterdam, via A44 richting Leiden en is in het atelier van artchild Foundation:

Dorpsstraat 85

2361 BA  Warmond

Aanmeldformulier workshop BikkelArt

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.