Nina van Tol, orthopedagoog

 

 

 

 

Een kind kan zich op alle vlakken beter ontwikkelen wanneer het goed in zijn vel zit en stevig in zijn schoenen staat." 

 

 


Nina van Tol, junior orthopedagoog met diagnostische bevoegdheid

Nina van Tol startte via een muzikale omweg, het conservatorium van Rotterdam, de opleiding tot Orthopedagoog aan de Universiteit van Leiden. Daar behaalde zij zowel haar bachelor- als masterdiploma tot Orthopedagoog. Inmiddels heeft Nina ervaring opgedaan als orthopedagoog in de basis-GGZ en als Praktijkondersteuner Jeugd bij verschillende huisartsenpraktijken. Haar werkzaamheden varieerden van het begeleiden van kinderen en jongeren met angstklachten, stemmingsklachten of gedragsproblemen tot het geven van sociale vaardigheidstrainingen, het doen van diagnostisch onderzoek en het uitvoeren van dyslexiebehandelingen.

 

Bij Buro Bikkel werkt Nina met veel enthousiasme en creativiteit aan het oplossen van sociaal-emotionele vraagstukken, waarbij haar transparante- en oplossingsgerichte houding kenmerkend zijn. Zij helpt kinderen meer controle te krijgen over gevoelens en gedachten en steviger in hun schoenen te staan in moeilijke situaties. Haar kracht ligt in het creëren van een veilige, vertrouwde leeromgeving en haar focus op de eigenheid van ieder kind. In samenwerking met het kind èn ouders gaat zij op zoek naar de specifieke tools die juist voor dit kind het verschil kunnen maken.

 

Samen met Britt en Mireille zet Nina zich bij Buro Bikkel in om kinderen vol trots en zelfvertrouwen te laten groeien: ‘Een kind kan zich op alle vlakken immers beter ontwikkelen wanneer het goed in zijn vel zit en stevig in zijn schoenen staat’. Ook in haar werkzaamheden als Remedial Teacher besteedt zij daarom aandacht aan het vergroten van het vertrouwen in zichzelf en in de eigen leercapaciteiten.

 

 

Nina is geregistreerd bij de NVO onder nummer: 20684

SKJ-registratie: 100017090