Video's van Buro Bikkel

Bekijk hieronder de video's die we over uiteenlopende onderwerpen hebben gemaakt.

Bikkeltraining

De Bikkeltrainingen van Buro Bikkel zijn weerbaarheidstrainingen voor kinderen in de leeftijd van 4 jaar tot 12 jaar. De Bikkeltrainingen zijn er voor kinderen die het bijvoorbeeld lastig vinden om nee te zeggen. Of voor kinderen die het moeilijk vinden om in een groep voor zichzelf op te komen.

 

Brugklas Bikkels

Speciaal voor groep achters die een stevige start willen maken op de nieuwe school en voor brugklassers die zich zekerder willen leren opstellen, bieden wij de training Brugklas Bikkels aan. Mireille vertelt welke onderdelen er o.a. aan bod komen tijdens de Bikkeltraining.

Positieve gedachten

Het hebben van positieve gedachten zorgt bij ons allemaal voor een goed gevoel en helpt om nieuwe dingen aan te durven. De kaartjes van 'Eigenwijsjes' kunnen daar enorm goed bij helpen! Wij geven de kaartjes graag mee aan kinderen die wij begeleiden, maar ook thuis zijn ze goed in te zetten. Geef bv een positieve gedachte mee in de broodtrommels van je kind(eren) of bespreek ze samen tijdens het ontbijt of voor het slapengaan. Een leuke manier om een dag positief te beginnen en af te sluiten!


Rustig slapen

Hulp bij dagelijkse opvoeding.

Vind je kind het soms lastig om de gebeurtenissen van de dag los te laten en emoties te verwerken? Met het boek 'Slaapklets' schrijf, teken en praat je de dag van je af. Zo kan je kind met een leeg hoofd rustig in slaap vallen. Welterusten!

 

Samen opvoeden

Vorige week was het de 'Week van de Opvoeding' en hebben we in ons blog verschillende opvoed-tips gegeven. In onze laatste opvoed-tip vertellen we wat je kunt doen als je partner anders denkt over de opvoeding. Allereerst, accepteer dat vrouwen en mannen soms een volledig andere kijk op de wereld hebben, dus ook op de opvoeding van kinderen. Lees de volledige opvoed-tip in ons Bikkel-Blog