Bikkeltraining voor jonge Bikkels

Weerbaarheidstraining voor jongens en meisje van 4 tot 8 jaar Bikkeltraining mentale weerbaarheidstraining voor meer zelfvertrouwen

Weerbaarheidstraining 'Bikkeltjes met lef' (4-8 jaar)

Vaak zie je het al op jonge leeftijd, dit jongetje of meisje kan wel wat extra zelfvertrouwen gebruiken! Speciaal voor deze jonge groep kinderen van 4 tot 8 jaar bieden wij de weerbaarheidstraining 'Bikkeltjes met lef' aan. Binnen deze training nemen we de kinderen mee naar Bikkellandia, waar de verschillende hoofdrolspelers de kinderen leren staan, denken, klinken en kijken als een Bikkel. Het gaat hier om belangrijke basisvaardigheden als duidelijk nee zeggen, stevig staan, iemand aankijken en met een luide stem praten. Door stevig in het leven te leren staan en met opgeheven hoofd nieuwe situaties aan te gaan, groeit het zelfvertrouwen en de emotionele weerbaarheid. Kortom; een kind dat lekker in zijn vel zit!

 

Thuis ga je ermee verder

Binnen deze training is vanwege de jonge leeftijd van de kinderen een belangrijke rol voor ouders weggelegd. Zij worden wekelijks met een uitgebreide ouderbrief op de hoogte gesteld van de bijeenkomsten en kunnen tevens de precieze inhoud nalezen in het werkboek. Wekelijks krijgen de kinderen thuisopdrachten mee die zij samen met één of beide ouders moeten uitvoeren.

 

Door deze thuisopdrachten leren de kinderen de nieuwe vaardigheden ook in een andere situatie en omgeving toe te passen. Door de ouderbrief weten ouders precies wat van hen verwacht wordt waarbij zij uitgebreide tips en aanwijzingen ontvangen.

Daarnaast vindt er een tussenevaluatie (telefonisch) én een eindevaluatie (op de praktijk) plaats. Op deze manier ontvangen ouders extra handvatten om hun kind te ondersteunen waar nodig én krijgen de orthopedagogen extra input om de kinderen tijdens de bijeenkomsten goed te begeleiden.

 

Na afloop van de Bikkeltraining ontvangen de ouders een prachtig prentenboek waar ze uit kunnen voorlezen. Zo zet je spelenderwijs de geleerde vaardigheden thuis voort en maak je het bespreekbaar.

 

In de agenda

Wat:

 

 

 

Groepstraining in weerbaarheid door ontwikkelen mentale veerkracht, zelfvertrouwen en sociale omgang.

 

Voor wie:

 

Basisschoolkinderen van groep 1 t/m 4

 

Waar:

 

Willemsparkweg 112-I, A'dam Oud-Zuid

Groen van Prinstererlaan, Amstelveen

 

Materialen:

 

 

Werkboek voor kinderen en prachtig prentenboek voor thuis.

 

Frequentie:

 

 

Voor het kind: 6 bijeenkomsten van 1,5 uur.
Voor ouders: Een tussenevaluatie en een eindevaluatie.

Trainingsdata:

 

 

 

We starten regelmatig met de training "Bikkeltjes met Lef', informeer naar de komende data.

 

 

Kosten:

 

 

 

€795,- inclusief werkboek en prentenboek.

In veel gevallen wordt de training vergoed, vraag ernaar tijdens uw oriënterend gesprek. 

 

Aanmelden:

 

 

Vul onderstaand contactformulier in voor een gratis oriënterend gesprek. 

 


Contactformulier Bikkeltraining 'Bikkeltjes met Lef' voor kinderen uit groep 1 t/m 4

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.