Opvoedadvies

Elke ouder herkent het wel; een kind dat een periode niet goed eet of plotseling slecht slaapt. Of een puber die te veel tijd spendeert aan Netflix of de Playstation en het huiswerk laat versloffen. Vaak zijn dit soort opvoedsituaties terugkomend en zorgen voor onrust in het gezin. Opvoedadvies van een buitenstaander kan helpen bij deze alledaagse uitdagingen.

 

Hoe kunnen we het u makkelijker maken?

Afhankelijk van uw vraag zijn er meerdere mogelijkheden. Sommige ouders vinden het prettig als we meekijken hoe een situatie zich voltrekt in het gezin. We komen dan voor een uur of een ochtend bij u thuis om te observeren. Bijvoorbeeld als uw kind zich in de ochtend nooit wil aankleden of als u het moeilijk vindt consequent te zijn naar uw kind.

 

Adviesgesprekken bij Buro Bikkel zijn ook mogelijk. U geeft aan waar u tegen aanloopt en wij kunnen u meteen praktische handvatten geven over de dagelijkse opvoeding waarmee u uit de voeten kan. Op deze manier krijgt u advies en ondersteuning op basis van wat uw gezin nodig heeft; dat verschilt nou eenmaal per situatie!

 

Tips en hulp voor ouders bij dagelijkse opvoeding van kinderen

Bikkelbelochtend

Voor supersnelle adviezen: gewoon even bellen.

Denkt u wel eens: "Ik weet hoe het moet, maar het lukt gewoonweg niet." We herkennen dit van veel ouders. Daarom hebben we de Bikkelbelochtend zodat u allerlei vragen over de dagelijkse opvoeding aan ons kunt stellen. We geven meteen advies waarmee u diezelfde dag nog aan de slag kunt.

 

Bikkelbelochtend:

Elke maandagochtend tussen 09.00 – 11.00 uur.

Mireille Roelofs: 06-12539013

mailen mag altijd: info@burobikkel.com

Bikkel en Boekwijzer

Wist u dat Buro Bikkel de krachten heeft gebundeld met kinderboekenexpert Eline Rottier van boekwijzer.com. Regelmatig organiseren we themabijeenkomsten 'Bikkel en Boekwijzer.com'.

Lees hier meer of houd Facebook in de gaten voor de volgende Bikkel en Boekwijzer, het thema en de locatie. 


Praktijkvoorbeelden:

 

'Ouders hebben zich aangemeld bij Buro Bikkel voor ouderbegeleiding voor hun zoon Chiel (6 jaar). Ze zijn op zoek naar handvatten om Chiel thuis te begeleiden. Chiel is erg gevoelig en heeft thuis veel energie. Hij lijkt continu aan te staan. Chiel luistert thuis vaak niet, ouders moeten hem vaak corrigeren. Ouders hebben thuis al veel geprobeerd in te zetten, maar niets lijkt te werken.'