Faalangst-training


Angst om te falen

- De dag voor een toets maar niet in slaap kunnen komen, ook al heb je nog zo goed geleerd.

- Met buikpijn naar school vanwege die spreekbeurt die vandaag gehouden moet worden.

- Geen vragen durven stellen, uit angst dat de vraag misschien wel stom gevonden wordt.

 

Buro Bikkel start binnenkort met een training voor kinderen in de leeftijd van 9-12 jaar met deze angst om te falen.

In een groepje van 4-6 kinderen leren kinderen om signalen van faalangst bij zichzelf te herkennen, niet in paniek te raken, meer controle te krijgen over negatieve gedachten als 'Het gaat me toch niet lukken' en rustig en ontspannen te worden in de situaties die angst oproepen.

 

Wij maken gebruik van het cognitieve gedragstherapeutisch programma 'Je bibbers de baas'. Naast de groepsbijeenkomsten zijn er ook oudergesprekken, waarin wij informatie en handvatten aanreiken. 

 

De eerstvolgende training start op maandag 18 september 2023.

 

Vergoed of zelf bekostigen?

Met een geldige verwijzing (bijvoorbeeld van de huisarts of gemeente) kan de begeleiding vergoed plaatsvinden. De gemeente betaalt dan de begeleiding. In het intakegesprek wordt bepaald of de gewenste zorg past binnen het aanbod van Buro Bikkel. Als dat zo is, sturen wij een verzoek om toewijzing naar de gemeente. Als dit wordt toegewezen, kunnen we starten met het traject. 

 

Naast contracten met de gemeenten Amsterdam, Amstelveen en Zaanstad heeft Buro Bikkel sinds 1-1-2019 ook contracten met de volgende gemeenten: Aalsmeer, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Waterland en Wormerland.

 

Het is uiteraard ook mogelijk om de zorg zelf te bekostigen, bijvoorbeeld omdat verwijzing niet mogelijk is of u dit niet via de gemeente wil doen. Het tarief dat wij hanteren voor de faalangsttraining 'Je Bibbers de Baas' is €850 (de intake van maximaal 45 minuten is gratis en vrijblijvend).

 

 

Meer weten? Vul het inschrijfformulier in voor een vrijblijvend gesprek.