BIKKELBOOST

CITO-training

BIKKELBOOST, een extra zetje voor kinderen uit groep 6 en 7

Heeft jouw kind nét dat ene zetje nodig met het maken van sommen met breuken? Misschien is hij of zij al goed onderweg met cijferend rekenen, maar blijft een bepaald onderdeel tóch steeds lastig? Wellicht zijn die lastige rekensommen over oppervlakte en omtrek berekenen wat naar de achtergrond verdwenen? Of ontbreekt het jezelf aan tijd en rust om jouw kind te helpen met het rekenwerk want de huidige leermethodes zijn anders dan tijdens je eigen lagere schooltijd? Schrijf je kind dan in voor één of meerdere BikkelBoost sessies.

 

BIkkelBoost is een eenmalige sessie of korte training waarin een bepaalde deelvaardigheid of thema centraal staat. Dit betekent dat kinderen de vaardigheid min of meer al beheersen omdat het in de klas al is behandeld, maar ze nog wel een extra ‘boost’ kunnen gebruiken.

 


Vastgestelde einddoelen

Buro Bikkel organiseert verschillende BikkelBoost-sessies voor groep 6 en groep 7 voor het verbeteren van rekenvaardigheden.

 

De stof van de BikkelBoost is gebaseerd op de landelijke vastgestelde einddoelen van groep 6 en 7. Tijdens de online sessie krijgen kinderen extra uitleg over het onderwerp, er is een duidelijke instructie en er zijn oefenmomenten.

Kinderen kunnen tijdens het webinar zelf (anoniem) vragen stellen in de chat. Deze zullen zo veel mogelijk tijdens de sessie direct beantwoord worden.

 

Na afloop krijgen ouders een document gemaild om de kinderen middels diverse werkvormen extra te laten oefenen. Deze werkvormen zijn uitgewerkt voor de ouders. Daarnaast blijft het webinar beschikbaar om nog een keer te bekijken.

 

 

Praktische informatie

De sessies worden online gegeven door één van onze orthopedagogen/leerkrachten. Een BikkelBoost-sessie duurt 45 minuten en wordt via een live webinar gegeven. De kinderen zien en horen de leerkracht.

 

Hieronder ziet u voor rekenen de verschillende deelonderwerpen waar voor ingeschreven kan worden.

 

Materialen: Tijdens de webinar heeft uw kind een pen/potlood en papier nodig. Dit kan blanco papier zijn, gelinieerd of ruitjespapier.

Het oefenmateriaal wordt verzorgd tijdens de sessie en na afloop krijgen ouders extra oefenmateriaal gemaild.

 

Nog vragen of onduidelijkheden? Mail gerust naar info@burobikkel.com. Aanmelden kan via onderstaand inschrijfformulier. Na aanmelding ontvang u een bevestigingsmail. Deelname aan de online BikkelBoost is definitief na ontvangst van de betaling van de factuur.

 

 


BikkelBoost Rekenen Groep 6

Woensdag 15 april 2020 16.00 uur
1. Breuken: deel van geheel berekenen

Tijdstip wordt zsm bekend gemaakt, inschrijven kan al wel:

2. Cijferend rekenen min en geldbedragen

3. Cijferend rekenen plus en geldbedragen

4. Oppervlakte en omtrek berekenen

5. Lengtematen en inhoudsmaten omrekenen met het trappetje

 

BikkelBoost Rekenen Groep 7

Tijdstip wordt zsm bekend gemaakt, inschrijven kan al wel:

1. Breuken: relatie met kommagetallen en deel van geheel berekenen

2. Breuken: breuken vergelijken, breuken gelijknamig maken, optellen en aftrekken van gelijknamige breuken.

3. Procenten: kortingssommen, meer dan 100% en de relatie met verhoudingen

4. Cijferend rekenen: min en plus inclusief geldbedragen

5. Oppervlakte, omtrek en inhoud berekenen

 


Inschrijfformulier BikkelBoost