Huiswerkbegeleiding in Amsterdam Zuid

Uitzicht Huiswerkbegeleiding in Amsterdam Zuid voor leerlingen middelbare school, bijles voor wiskunde

Huiswerkbegeleiding voor een geslaagd schooljaar

Geen discussies meer over huiswerk maar een kind dat gemotiveerd en met zelfvertrouwen aan de slag kan gaan. De huiswerkbegeleiding van Buro Bikkel sluit aan bij de leerling en vindt onder professionele begeleiding plaats op onze locatie in Amsterdam Oud-Zuid. Er wordt huiswerk gemaakt en tegelijkertijd geleerd hoe je optimaal moet leren plannen om ook vrije tijd te hebben. Voordat de leerling naar huis gaat, controleren we de leertaken en het maakwerk. 

 

Voordelen van huiswerkbegeleiding bij Buro Bikkel:

1. Persoonlijke aandacht in een inspirerende buitenschoolse leeromgeving

2. Overzichtelijk en gestructureerd leren plannen met de Bikkelplanner

3. Leermethodes zelfstandig leren inzetten  

4. Zelfvertrouwen en motivatie worden gestimuleerd door kenmerkende Bikkelaanpak  

5. Wekelijkse update voortgang via online systeem Studyspace

 

Start van de huiswerkbegeleiding

Na aanmelding via onze site per mail of telefonisch, plannen we op korte termijn een gratis en vrijblijvende intake met ouders én leerling.

 

Tijdens deze intake bespreken we waar de leerbehoeften liggen en leggen wij onze werkwijze uit. De eerste maand zal de leerling meedraaien in de huiswerkbegeleiding en bekend worden gemaakt met onze Bikkelplanner. Ook wordt door de begeleiders bijgehouden waar de leerling tegenaan loopt.

 

Na deze periode stellen we een plan op met specifieke doelen passend bij de leerling en zijn of haar sterke en minder sterke vaardigheden, altijd gericht op het versterken of behouden van de motivatie en met als overkoepelend doel de zelfstandigheid te vergroten. Op regelmatige basis vinden er evaluaties plaats. 

 

Leer plannen met de Bikkelplanner

Al onze leerlingen starten met het gebruiken van de Bikkelplanner. Deze planner is ontwikkeld door Spectrum Brabant en is het resultaat van meer dan 10 jaar ervaring met huiswerkbegeleiding. De planner leert hen om overzichtelijk en gestructureerd te plannen volgens een vast stappenplan. Bij Buro Bikkel zijn we ervan overtuigd dat leerlingen beter leren plannen door dit eerst te leren op papier, voor ze kunnen overstappen naar een digitaal plansysteem.    

 

De ervaring leert dat als leerlingen een gewoonte maken van het gebruik van het stappenplan, zij minder tijd kwijt zijn aan het maken van het huiswerk en dat dit een positief effect heeft op de resultaten en de motivatie! Lees hier meer over de Bikkelplanner.

 

Huiswerkbegeleiders

Huiswerkbegeleiding bij Buro Bikkel kenmerkt zich onder andere door het feit dat de begeleiding onder supervisie staat van orthopedagogen.

De orthopedagoog zal het eerste intakegesprek voeren en is tijdens de eerste maand extra betrokken bij de leerling. Na de eerste maand zijn zij ook diegene die het persoonlijke leerplan zullen opstellen.

 

Er zijn bij Buro Bikkel altijd orthopedagogen aanwezig die als vraagbaak en ondersteuning van de begeleiders dienen. De uitvoerende huiswerkbegeleiders zijn studenten met pedagogische of onderwijskundige kennis en ervaring (HBO/WO studerend of afgestudeerd), zodat zij optimaal kunnen signaleren en begeleiding kunnen bieden, passend bij de behoeften van de leerling. Al onze begeleiders zijn door orthopedagogen getraind in het overbrengen van de methodiek behorend bij de Bikkelplanner.

 

Studyspace

Via het online systeem op de desktop of de app kan de leerling altijd contact opnemen voor korte vragen. Ook ouders kunnen via dit systeem contact opnemen met de begeleiders en/of de orthopedagogen. De begeleider en orthopedagogen kunnen via dit systeem tevens bijhouden wanneer de leerling aanwezig is en kan hierin korte verslagen verwerken voor ouders. 

 

Studyspace heeft een koppeling met Magister. Zo kunnen de begeleiders en leerlingen ten alle tijden bij de cijfers en het huiswerk en kan er goed worden gepland.

 

Tarieven huiswerkbegeleiding

Onze huiswerkbegeleiding start vanaf 2 middagen per week.

Klik hier voor meer informatie over tarieven. 

 

Klik hier voor meer informatie over bijles.

 

Contactformulier Huiswerkbegeleiding voor leerlingen middelbare school

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.