Huiswerkbegeleiding in Amsterdam Zuid & Amstelveen Stadshart

Uitzicht Huiswerkbegeleiding in Amsterdam Zuid voor leerlingen middelbare school, bijles voor wiskunde

Bikkel Huiswerkbegeleiding voor een geslaagd schooljaar

Geen discussies meer over huiswerk maar een kind dat gemotiveerd en met zelfvertrouwen aan de slag kan gaan. De huiswerkbegeleiding van Buro Bikkel sluit aan bij de leerling en vindt onder professionele begeleiding plaats op onze locaties in Amsterdam Oud-Zuid en in Stadshart Amstelveen. Er wordt huiswerk gemaakt en tegelijkertijd geleerd hoe je optimaal moet leren plannen om ook vrije tijd te hebben. Voordat de leerling naar huis gaat, controleren we de leertaken en het maakwerk. 

 

Voordelen van huiswerkbegeleiding bij Buro Bikkel:

1. Persoonlijke aandacht in een inspirerende buitenschoolse leeromgeving

2. Overzichtelijk en gestructureerd leren plannen met de Bikkelplanner

3. Leermethodes zelfstandig leren inzetten  

4. Zelfvertrouwen en motivatie worden gestimuleerd door kenmerkende Bikkelaanpak  

5. Wekelijkse update voortgang via online systeem Studyspace

 

Start van de huiswerkbegeleiding

Na aanmelding via onze site per mail of telefonisch, plannen we op korte termijn een gratis en vrijblijvende intake met ouders én leerling.

Tijdens deze intake bespreken we waar de leerbehoeften liggen en leggen wij onze werkwijze uit. De eerste maand zal de leerling meedraaien in de huiswerkbegeleiding en bekend worden gemaakt met onze Bikkelplanner. Ook wordt door de begeleiders bijgehouden waar de leerling tegenaan loopt.

 

Na deze periode stellen we een plan op met specifieke doelen passend bij de leerling en zijn of haar sterke en minder sterke vaardigheden, altijd gericht op het versterken of behouden van de motivatie en met als overkoepelend doel de zelfstandigheid te vergroten. Na iedere huiswerksessie ontvangen de ouders een dagverslag. Aan de hand hiervan worden ouders op de hoogte gehouden van de voortgang en het werken aan de leerdoelen. Indien gewenst kunnen we aan het eind van ieder schooljaar ook een evaluatie inplannen.

 

Leer plannen met de Bikkelplanner

Al onze leerlingen starten met het gebruiken van de Bikkelplanner. Deze planner is ontwikkeld door Spectrum Brabant en is het resultaat van meer dan 15 jaar ervaring met huiswerkbegeleiding. De planner leert de leerling om overzichtelijk en gestructureerd te plannen volgens een vast stappenplan. Bij Buro Bikkel zijn we ervan overtuigd dat leerlingen beter leren plannen, en zich vervolgens ook beter aan hun planning houden, als zij dit op papier doen.    

 

De ervaring leert dat als leerlingen een gewoonte maken van het gebruik van het stappenplan, zij minder tijd kwijt zijn aan het maken van het huiswerk en dat dit een positief effect heeft op de resultaten en de motivatie! Lees hier meer over de Bikkelplanner.

 

Huiswerkbegeleiders

Huiswerkbegeleiding bij Buro Bikkel kenmerkt zich onder andere door het feit dat de begeleiding onder supervisie staat van orthopedagogen.

De orthopedagoog zal het eerste intakegesprek voeren en is tijdens de eerste maand extra betrokken bij de leerling. Na de eerste maand zijn zij ook diegene die het persoonlijke leerplan zullen opstellen.

 

Er zijn bij Buro Bikkel altijd orthopedagogen aanwezig die als vraagbaak en ondersteuning van de begeleiders dienen. De uitvoerende huiswerkbegeleiders zijn studenten met pedagogische of onderwijskundige kennis en ervaring (HBO/WO studerend of afgestudeerd), zodat zij optimaal kunnen signaleren en begeleiding kunnen bieden, passend bij de behoeften van de leerling. Al onze begeleiders zijn door orthopedagogen getraind in het overbrengen van de methodiek behorend bij de Bikkelplanner.

 

Studyspace

De begeleiders en manager kunnen via het online systeem Studyspace bijhouden wanneer de leerling aanwezig is, de voortgang monitoren via dagverslagen en notities of aandachtspunten van de leerling opslaan. 

 

Studyspace heeft een koppeling met de elektronische leeromgevingen Magister en SOM. Als ouders toestemming geven kunnen de begeleiders en leerlingen op elk moment bij de cijfers en het huiswerk, en kan er goed worden gepland.

 

Onze locaties

Amsterdam

Buro Bikkel Amsterdam

Willemsparkweg 112 I&II

1071 HN  Amsterdam

Amstelveen

Buro Bikkel Amstelveen

Mr. G. Groen van Prinstererlaan 87

1181 TR  Amstelveen


Contactformulier Huiswerkbegeleiding voor leerlingen middelbare school

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.