Diagnostiek

Sinds begin dit jaar is de WISC-V uit, wat een verademing! Tot eind 2017 maakten we bij een intelligentieonderzoek voor kinderen nog volop gebruik van de WISC-lll. De WISC-IV is nooit in Nederland uitgebracht en dat draagt logischerwijs bij aan onze ervaring dat de WISC-lll sterk verouderd is. Lees in ons blog wat we zo goed vinden aan de WISC-V.

Wat is de juiste middelbare school als je kind wisselende schoolresultaten heeft laten zien? Deze tijd van het jaar is voor veel groep achters en hun ouders een erg spannende periode. De laatste open dagen van middelbare scholen worden bezocht om het uiteindelijke wensenlijstje compleet te maken. Daarnaast zal het schooladvies uiterlijk voor 1 maart duidelijk worden. Bij twijfel over het schooladvies biedt de NIO test uitkomst.

Hoe ontwikkelt mijn kind zich t.o.v. leeftijdsgenootjes? Vragen we teveel van ons kind? Is mijn kind hoogbegaafd? Allemaal veelvoorkomende vragen van ouders die overwegen om dit te laten onderzoeken. Bij Buro Bikkel doen wij regelmatig intelligentieonderzoeken bij kinderen. Soms ligt het initiatief bij de school, maar ook geregeld bij de ouders. Wanneer kun je denken aan het doen van intelligentieonderzoek? Hieronder proberen wij zo goed mogelijk antwoord te geven op deze soms lastige vraag.