Twijfel over schooladvies? NIO biedt uitkomst.

leerlingen groep 8 basisschool doen NIO test voor juiste schooladvies

 

Twijfel over schooladvies? NIO biedt uitkomst. 

Deze tijd van het jaar is voor veel groep achters en hun ouders een erg spannende periode. De laatste open dagen van middelbare scholen worden bezocht om het uiteindelijke wensenlijstje compleet te maken. Daarnaast zal het schooladvies uiterlijk voor 1 februari duidelijk worden. Vervolgens zal in april of mei nog de officiële Eindtoets volgen, waarna alleen in enkele gevallen het schooladvies nog naar boven zal worden bijgesteld. 

 

De juiste middelbare school

Voor ouders is dit met name een spannende periode omdat je graag wil dat je kind op de juiste plek terecht komt, waar het zich volledig kan ontplooien als echte puber. Maar wat is nou de juiste plek? In onze ogen is dit een plek waar het kind helemaal op zijn gemak is met een niveau dat goed bij zijn of haar capaciteiten past. Een niet passend niveau kan uiteindelijk grote gevolgen hebben voor de uiteindelijke loopbaan van het kind. 

 

Wisselende schoolresultaten

Nou kan het zijn dat de schoolresultaten de afgelopen jaren wisselend zijn geweest vanwege bijvoorbeeld gebrek aan concentratie of bijzondere gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden. Ook kan het zijn dat je als ouder twijfelt aan het gegeven schooladvies of graag een bevestiging wilt van de capaciteiten van je kind. Waar de Eindtoets schoolse vaardigheden meet, meet de NIO de algemene intelligentie. De NIO geeft een extra onderbouwing of bevestiging van het schooladvies. Samen met het schooladvies, de LVS-resultaten en de persoonlijkheid van het kind, maakt de NIO het beeld compleet. 

 

Wanneer wordt de NIO test afgenomen?

Bij Buro Bikkel is een individuele afname van de NIO mogelijk, deze wordt in overleg op korte termijn ingepland. U ontvangt het verslag van de test binnen 2-3 werkdagen.

Meer informatie over NIO is te vinden via deze link of mail naar info@burobikkel.com voor een vrijblijvend gesprek.