Over Buro Bikkel

Mireille Roelofs en Britt Menges de orthopedagogen van Buro Bikkel

De praktijk voor kinderen in Amsterdam

Buro Bikkel is een advies- en begeleidingspraktijk in Amsterdam voor kinderen van alle leeftijden met leeruitdagingen of sociaal-emotionele problemen.

 

Mireille Roelofs en Britt Menges, beide orthopedagogen, leiden met veel enthousiasme, deskundigheid en ondernemerschap de praktijk gevestigd in Amsterdam Oud-Zuid. Buro Bikkel werkt volgens de speciale Bikkelmethoden en biedt naast individuele begeleiding van kinderen maandelijks groepstrainingen gericht op het versterken van weerbaarheid. Daarnaast wordt er huiswerkbegeleiding gegeven aan scholieren uit het voortgezet onderwijs.

 

Ouders kunnen met uiteenlopende vraagstukken bij Buro Bikkel terecht. Van problemen in de dagelijkse opvoeding, intelligentie- en sociaal-emotioneel onderzoek tot remedial teaching voor bijvoorbeeld rekenen, lezen en spelling. Ook individuele coaching is mogelijk waarbij we ouders en kinderen gericht handvatten geven voor het leven van alledag.

 

Buro Bikkel is er voor kinderen van alle leeftijden en wil hen vanuit een positieve aanpak laten groeien vol trots en zelfvertrouwen.

Elk probleem, hoe groot of klein het is of lijkt, zien wij als een kans op verandering en groei. Dat verdienen ze, onze Bikkels!

 

  

Werken bij Buro Bikkel

 

 

Vacature voor een stagiaire

Buro Bikkel biedt jou de kans om kennis en ervaring op te doen in de praktijk! We zijn de advies- en begeleidingspraktijk in Amsterdam voor kinderen van alle leeftijden met leeruitdagingen of sociaal-emotionele problemen. Ouders kunnen bij ons terecht voor hulp of advies bij de dagelijkse opvoeding. Daarnaast geven we huiswerkbegeleiding aan scholieren uit het voortgezet onderwijs.

 

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een 3e jaars SPH of Pedagogiek student die weet van aanpakken, initiatieven durft te nemen en weet wanneer hij of zij om hulp moet vragen. 

 

Wat zijn je werkzaamheden?

Als stagiaire bij Buro Bikkel krijg je de kans om onder professionele begeleiding ervaring op te doen in het begeleiden van kinderen in de sociaal-emotioneel en cognitieve ontwikkeling, het geven van opvoedingsondersteuning en weerbaarheidstrainingen. De werkzaamheden zullen ook af en toe op zaterdagochtend plaatsvinden. 

 

Wat bieden wij?

- Een informele, open en leerzame stageplek op een prachtige locatie in Amsterdam 

- Een stageplek binnen een jong groeiende praktijk waar je betrokken wordt bij de vele facetten die hierbij komen kijken

- Een passende stagevergoeding

- Indien wenselijk bekijken we bij afloop van de stage de mogelijkheden om bij ons te komen werken. 

 

Solliciteren

Geïnteresseerd? Stuur je motivatie en c.v. naar info@burobikkel.com