Cito-training voor meer zelfvertrouwen

CITO-training voor beter schoolresultaat cito test

Cito-training voor groep 6, 7 en 8

Elk jaar vinden de Cito-toetsen weer plaats. Vanaf dit jaar heten deze toetsen ‘Leerling in beeld’. Hiermee worden de vorderingen van de leerling tijdens de basisschool systematisch in kaart gebracht. Vanaf groep 6 tellen de uitslagen al mee voor het middelbare schooladvies. Voor kinderen die met meer zelfvertrouwen de Cito-toetsen willen maken, geeft Buro Bikkel Cito-training in groepsverband en individuele training.

 

Goede voorbereiding op de Cito-toets

Het kan om verschillende redenen prettig zijn voor je kind om zich goed voor te bereiden op de Cito-toetsen. De vraagstelling van de Cito-toetsen is anders dan die van de reguliere methodetoetsen, waardoor extra oefening nuttig kan zijn. Ook als je kind erg gespannen is, kan extra oefening helpen om de spanning af te laten nemen. Buro Bikkel helpt hierbij met een Cito-training. De groepstraining bestaat uit 3 sessies van 1,5 uur. 

 

Onze training richt zich op de Cito-onderdelen spelling, begrijpend lezen en rekenen. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het inzetten van passende strategieën en omgaan met tijdsdruk.

In de groepstraining oefenen kinderen tegelijk met andere kinderen uit hun eigen leerjaar met Cito-opgaven. Voor de leerlingen is het prettig om te ervaren dat er meer kinderen uit hun eigen leerjaar zijn die oefenen en dit zorgt voor meer plezier. Tegelijkertijd werken de kinderen ook veelal zelfstandig, waardoor ze gestimuleerd worden om net als bij de echte Cito, zelf tot hun antwoord te komen. De trainers zorgen ervoor dat ze voldoende zicht hebben of een kind de juiste strategieën en stappen volgt en zorgen voor bijsturing.

 

Praktische informatie over de Cito-training


 

 

Groep 6 en 7

De Cito-training 3 bijeenkomsten van 1,5 uur voor groep 6 en 7 wordt op onze locatie in Amsterdam Oud-Zuid en in Stadshart Amstelveen gegeven. Onze trainingsdata:

Amsterdam:

Maandag 29 april 2024 van 10:00 tot 11:30 uur

Dinsdag 30 april 2024 van 10:00 tot 11:30 uur

Woensdag 1 mei 2024 van 10:00 tot 11:30 uur

 

Amstelveen:

Dinsdag 30 april 2024 van 10:00 tot 11:30 uur

Woensdag 1 mei 2024 van 10:00 tot 11:30 uur

Donderdag 2 mei 2024 van 10:00 tot 11:30 uur

 

De individuele Cito-training wordt in overleg met ouders ingepland.  

 

Contact

Voor meer informatie of voor het inplannen van de Cito-training kunt u het contactformulier onderaan de pagina invullen. Wij nemen binnen drie werkdagen contact op.

 

Tarieven

Groepstraining, 3 bijeenkomsten : € 225,-

Individuele training, 2 bijeenkomsten: € 375,-

 

 

 

Een lief gebaar

Wij begrijpen goed dat niet iedereen beschikt over de mogelijkheden om de kosten voor deze training te dekken. Wij bieden daarom bij de groepstraining een plaats aan met 75% korting voor ouders/verzorgers die de kosten niet kunnen dragen, maar waarvan de kinderen baat hebben bij een training. Informeer hier gerust naar! 

  

Intelligentieonderzoek

Het kan uiteraard ook zijn dat u als ouder wilt weten wat u van uw kind kunt verwachten, bijvoorbeeld als hulpmiddel bij de schoolkeuze.

Ouders die het intelligentieniveau van hun kind willen weten, kunnen kiezen voor een intelligentieonderzoek. Bijvoorbeeld voor toelatingen vervolgonderwijs.

 

Kosten voor een intelligentieonderzoek: € 795,-. Dit is inclusief intake, onderzoek en afname, uitgebreid verslag en handelingsgericht adviesgesprek. Klik hier voor meer info.

 

Inschrijfformulier Cito-training voor leerlingen uit groep 6, 7 en 8.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.