Remedial Teaching

Eindtoets wordt Doorstroomtoets en nog meer veranderingen dit schooljaar voor groep 8.
Veranderingen voor groep 8 basisschool vanaf schooljaar 2023-2024: eindtoets wordt doorstroomtoets en 1 aanmeldweek voor de middelbare school. De doorstroomtoets wordt afgenomen voor het definitieve schooladvies en voor de aanmelding bij de middelbare school.

De Cito-toets met zelfvertrouwen maken. Tips voor ouders.
Het is begrijpelijk dat je kind zenuwachtig is voor zo’n toets als de Cito, maar het is wel belangrijk dat de spanning je kind niet belemmert om de toets met zelfvertrouwen te maken. In dit blog een aantal tips om zelf je kind te helpen om de spanning voor de toets te laten verminderen, zodat je kind met meer zelfvertrouwen de toets kan maken.

Veel van onze Bikkels zijn blij dat ze na de meivakantie weer naar school mogen, omdat 'papa de som toch niet zo goed uit kan leggen als de juf' of omdat ze hun klasgenootjes missen. Ook veel ouders zijn, na wekenlang schipperen tussen het bieden van thuisonderwijs en eigen werkzaamheden, opgelucht dat de kinderen weer naar school kunnen. Maar er zijn ook zorgen over de toekomst: Heeft een kind wel de gewenste ontwikkeling doorgemaakt? En hoe staat het ervoor met kinderen die al moeite hadden?

In deze periode, waarin we door corona aan huis zijn gekluisterd, is het van belang dat de kinderen thuis blijven werken aan schoolopdrachten om een achterstand zo veel mogelijk te voorkomen. Alle ouders proberen het beste ervan te maken om te zorgen dat hun kind zich genoeg blijft ontwikkelen. Wij hebben een aantal tips voor jullie om dit te bevorderen nu de school thuis is.

Kinderen in Nederland zijn vanaf 5 jaar tot aan het einde van het schooljaar waarin ze 16 worden verplicht om naar school te gaan. Het doel is om kinderen zoveel mogelijk lesuren te laten bijwonen zodat zij optimaal kunnen profiteren van het aangeboden onderwijs. De toekomst van een kind begint op school, het onderwijs biedt kinderen de kans een grote verscheidenheid aan kennis op te doen en om zichzelf te ontwikkelen. Soms is daar –om welke reden dan ook– wat extra ondersteuning voor nodig.

Op veel scholen wordt de Cito-toets de komende weken afgenomen. Dit kan zorgen voor spanning en zenuwen bij de kinderen. In deze blog een paar tips hoe je je kind tijdens de Cito-periode kan helpen om de spanning te laten verminderen. Het is begrijpelijk dat je kind zenuwachtig is voor zo’n toets als de Cito, maar het is wel belangrijk dat de spanning je kind niet belemmert om de toets met zelfvertrouwen te maken.

Na de kerstvakantie gaan ze weer komen, de bekende CITO-toetsen. Toetsen die de voortgang van de kinderen meten op verschillende leergebieden. In welk geval is het raadzaam om je kind hierop voor te bereiden en in welke gevallen is dit juist niet verstandig? Het is voor ouders tegenwoordig een makkie om aan oude CITO’s te komen. Een goed begin is het halve werk, toch? Dit ligt vaak wat genuanceerder dan gedacht...