Intelligentieonderzoek bij kinderen

Intelligentieonderzoek voor kinderen in Amsterdam wordt gedaan met intelligentietest WISC-V of SON-R

Intelligentieonderzoek bij kinderen

Soms wil je als ouder meer inzicht krijgen in het intelligentieniveau van je kind. Gedegen intelligentieonderzoek kan hierbij helpen. Buro Bikkel verzorgt verschillende onderzoeken en helpt ouders om inzicht te krijgen in vraagstukken over het intelligentieniveau van je kind of als er bepaalde gedragsproblemen zijn. Onderzoek kan niet alleen helpen om problemen vast te stellen, maar soms juist ook om bepaalde problemen uit te sluiten. 

Inzicht in de capaciteiten van het kind

Intelligentieonderzoek geeft inzicht in de capaciteiten van het kind en wordt uitgedrukt in een cijfer voor het IQ. Het kan verstandig zijn dit te onderzoeken als er een situatie is waarin het kind de aangeboden stof als te makkelijk of als te moeilijk ervaart. Het kan uiteraard ook zijn dat u als ouder wilt weten wat u van uw kind kunt verwachten, bijvoorbeeld als hulpmiddel bij de schoolkeuze. Ook dan bent u welkom.

 

Een intelligentieonderzoek duurt maximaal drie uur. Bij voorkeur wordt dit in de ochtend uitgevoerd, zodat het kind fris aan de taken kan beginnen. Tijdens het onderzoek krijgt het kind diverse taken en vragen voorgelegd die oplopen in moeilijkheidsgraad. Uiteraard is er tussendoor ook tijd voor een welverdiende pauze waarin het kind even kan ontspannen. Over het algemeen wordt het onderzoek door kinderen als prettig ervaren.

 

Na het intelligentieonderzoek volgt er een adviesgesprek en krijgt u als ouders een onderzoeksverslag mee naar huis. Voor kinderen van 6 t/m 17 jaar werken we voornamelijk met de WISC-V-NL. De WISC wordt in Nederland het meest gebruikt als intelligentietest. Voor jongere kinderen maken we gebruik van de WPPSI. Ook werken wij met de SON-R, dit is een non-verbale intelligentietest die onder andere kan worden gebruikt bij tweetalige kinderen of kinderen met taalachterstand. Dit ten gevolge van bijvoorbeeld autisme of een taalontwikkelingsstoornis.

  

 

Wat kost een intelligentieonderzoek?


Wij bieden een gedegen intelligentieonderzoek waarbij er uitgebreid verslag wordt gedaan en adviezen worden gegeven. 

Kosten voor een standaard intelligentieonderzoek: €795,-. Dit is inclusief intake, onderzoek en afname, uitgebreid verslag en handelingsgericht adviesgesprek.

 

Voor meer informatie of advies kunt u het contactformulier invullen.

 

 

Wanneer denk je aan een intelligentieonderzoek?

 

Hoe ontwikkelt mijn kind zich t.o.v. leeftijdsgenootjes? Vragen we teveel van ons kind? Is mijn kind hoogbegaafd? Allemaal veelvoorkomende vragen van ouders die overwegen om dit te laten onderzoeken. Bij Buro Bikkel doen wij regelmatig intelligentieonderzoeken bij kinderen. Soms ligt het initiatief bij de school, maar ook geregeld bij de ouders. Wanneer kun je denken aan het doen van intelligentieonderzoek? In ons Blog proberen wij zo goed mogelijk antwoord te geven op deze soms lastige vraag.