Mireille Roelofs orthopedagoog gespecialiseerd in cognitieve ontwikkeling van kinderen

Mireille Roelofs, Co-founder en  orthopedagoog

 

 

“Kinderen zijn heerlijk om mee te werken. Ze zijn open en eerlijk en verdienen het gewoon om zich maximaal te ontplooien." 

 

 


Mireille Roelofs, Orthopedagoog met diagnostische bevoegdheid

Mireille Roelofs is 31 jaar en pakte na de PABO meteen de master Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam op. “Ik had helemaal niet genoeg aan de PABO en wilde veel meer weten over de psycho-sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.” Vraagstukken over waarom het ene kind vlekkeloos de school doorloopt terwijl het andere kind problemen ervaart, fascineerden haar buitengewoon. Ze startte bij de basis en werkte een tijd als leerkracht in het Amsterdamse basisonderwijs.

 

Bij haar vorige werkgever, die dagbehandeling verzorgt voor kinderen met autisme, heeft Mireille ervaring opgedaan als orthopedagoog. Met haar didactische vaardigheden, haar werkervaring met kinderen plus de wetenschappelijke basis heeft Mireille zich ontwikkeld tot een volwaardige gedragswetenschapper.

Het doen van onderzoek; het begeleiden van kinderen en het opstellen van behandelplannen doet ze met passie. Maar ook het aansturen van onderwijs en voeren van adviesgesprekken met ouders zit in haar systeem verankerd. Met veel enthousiasme en een gedegen wetenschappelijke basis slaat ze in 2016 een nieuwe weg in met Britt Menges en starten ze samen Buro Bikkel. 

 

 

Mireille is geregistreerd bij de NVO onder nummer: 19961
SKJ-registratie: 120009334