BIKKELPLANNER

Al onze leerlingen starten met het gebruiken van de Bikkelplanner. Deze planner is ontwikkeld door Spectrum Brabant en is het resultaat van meer dan 15 jaar ervaring met huiswerkbegeleiding. De planner leert hen om overzichtelijk en gestructureerd te plannen volgens een vast stappenplan.

 

Bij Buro Bikkel zijn we ervan overtuigd dat leerlingen beter leren plannen, en zich vervolgens ook beter aan hun planning houden, als zij dit op papier doen.

 

 


Wat is de Bikkelplanner?

De Bikkelplanner is een overzichtelijke agenda en planner ineen. Op één pagina kan de leerling zijn agenda én de planning voor die week bijhouden. Er is een uitklapvel om deze planning te maken volgens het stappenplan. Daarnaast is er ruimte voor het lesrooster en behaalde cijfers en bevat het werkbladen voor het inpakken van je boeken, het maken van een dagplanning of het evalueren van toetsen. Deze werkbladen zijn daarnaast altijd aanwezig bij Buro Bikkel en zijn tevens te downloaden.

 

Beter schoolresultaat met de Bikkelplanner

De ervaring leert dat als leerlingen een gewoonte maken van het gebruik van het stappenplan, zij minder tijd kwijt zijn aan het maken van het huiswerk, de resultaten zichtbaar verbeteren en de motivatie wordt vergroot. De leerlingen kunnen uiteindelijk zelfstandig hun huiswerk en toetsen plannen, organiseren en evalueren. En dat zijn belangrijke vaardigheden waar zij de rest van hun leven profijt van hebben!

 

Plannen bij Buro Bikkel

De Bikkelplanner ontvangt de leerling standaard bij de start van de huiswerkbegeleiding. De leerling wordt elke middag dat hij aanwezig is, begeleid in het gebruik hiervan door één van de huiswerkbegeleiders. Zo zorgen we ervoor dat iedere leerling zich deze manier van plannen eigen maakt.

 

Contactformulier Huiswerkbegeleiding voor leerlingen middelbare school

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.