Voor welke Bikkels zijn de Bikkeltrainingen geschikt?

In al onze Bikkeltrainingen werken we met kinderen aan de ontwikkeling van mentale veerkracht, zelfvertrouwen en sociale omgang. Maar voor welke Bikkels zijn de Bikkeltrainingen geschikt? In dit blog lees je over twee kinderen die mee hebben gedaan aan de ‘Bikkeltjes met Lef’ training en wat de training voor hen heeft betekend. De namen van deze Bikkels zijn fictief.

 

Leren voor jezelf opkomen
Job is 4 jaar en zit in groep 1. In het begin moest hij erg wennen aan de taakjes die hij op school kreeg. De juf van Job merkte dat hij erg onzeker was; hij vergeleek zijn werkje vaak met die van zijn beste vriend Kas, was niet snel tevreden en huilde als het voor zijn gevoel niet goed genoeg was.

 

De juf zag ook dat Job in het contact met andere kinderen wat meer van zichzelf mocht laten horen. Tijdens de vrije speelmomenten bepaalde zijn beste vriend wat ze gingen doen en Job deed altijd wat er van hem werd verwacht. Als Kas of een ander klasgenootje iets van hem afpakte, dan zei hij hier niets van. 


Tijdens de training ‘Bikkeltjes met Lef’ heeft Job geleerd hoe hij kan staan, kijken, klinken en denken als een Bikkel. Gedachten als ‘Ik kan het!’ en ‘Ik doe gewoon mijn best’ helpen hem om met meer zelfvertrouwen aan zijn werkje te beginnen. De juf van Job ziet dat hij minder over zich heen laat lopen; als een kind iets doet wat hij niet leuk vindt dan recht hij zijn rug en zegt hij er iets van. In de pauze speelt Job nog graag met Kas, maar hij trekt ook steeds vaker zijn eigen plan.  

 

Omgaan met emoties
Maartje is een meisje van 6 dat juist wel van zich liet horen als zij iets niet leuk vond, maar deed dit niet altijd op een handige manier. Ze werd regelmatig boos en schreeuwde dan tegen haar vriendinnen op school. Ook gaf ze haar grote zus regelmatig een duw. Maartje had achteraf spijt, ze ging steeds vaker denken dat anderen haar niet aardig vonden. Ze wilde problemen graag op een andere manier oplossen, maar wist niet hoe ze dit moest aanpakken.


Tijdens de training ‘Bikkeltjes met Lef’ heeft Maartje geleerd dat iedereen wel eens boos is en dat boosheid er ook mag zijn. Ze weet nu dat ze haar boosheid ook kan uiten zonder te gaan schreeuwen of iemand anders pijn te doen. Hiervoor heeft ze haar eigen speciale kussen, waar ze even op kan stampen of boksen als ze het echt niet meer in kan houden. Door de ‘bellenblaastruc', waarbij ze doet alsof ze bellenblaast en zo rustig in- en uit kan ademen, heeft ze dit kussen echter steeds minder vaak nodig! 

 

Spannende situaties aangaan

Bij Buro Bikkel helpen we kinderen als Job en Maartje om met meer zelfvertrouwen spannende situaties aan te gaan en problemen op te lossen. In de training ‘Bikkeltjes met Lef’ nemen we de kinderen van 4 tot 8 jaar mee naar Bikkellandia, waar de verschillende hoofdrolspelers de kinderen leren staan, denken, klinken en kijken als een Bikkel. In zes wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur werken we in kleine groepjes aan het vergroten van veerkracht, zelfvertrouwen en sociale omgang. Daarnaast zijn de Bikkeltrainingen gewoon super leuk! Plezier en samenwerking met anderen staan altijd centraal. 

 

Is de Bikkeltraining iets voor mijn kind?
Merk je dat je kind moeite heeft om zich staande te houden in de omgang met vriendjes of hoor je van de juf of meester lichte zorgen over de emotionele weerbaarheid? Kijk dan op onze website bij de verschillende Bikkeltrainingen voor meer informatie. De Bikkeltrainingen zijn er voor kinderen van 4-13 jaar.

In veel gevallen wordt de training vergoed, mail naar info@burobikkel.com om hier meer over te horen.