Zomerweer en huiswerk maken. Tips voor leren in de hitte.

 

Het zomerweer is fantastisch, maar als je huiswerk moeten maken en wellicht nog even knetterhard moet werken om überhaupt over te gaan, is het deze week best wel zwaar. 

Wat kun je doen om toch zo optimaal het huiswerk te maken en te leren. Check onze tips:


1. Laat je niet afleiden door je telefoon, leg deze op een andere kamer!!

2. Ga op de koelste plaats in je huis zitten. Is het thuis echt veel te warm? Kijk dan eens bij de openbare bibliotheek, vaak kun je daar ook rustig en koel werken. Ga niet buiten in de zon leren, want van de warmte word je loom en neem je minder snel de stof in je op. Ben je nog langer bezig…

 

3. Ga rechtop zitten. Ga vooral niet onderuitgezakt zitten of op je bed liggen, dat lijkt fijn, maar je lichaam raakt in de pauzestand en neemt minder snel iets op.

 

4. Drink veel water en eet fruit in plaats van snoep. Want van de suikers raakt je lichaam toch wat ondersteboven. 

 

5. Heb je geen motivatie? Denk aan de heerlijk vakantie over een paar weekjes, je kunt al aftellen! Probeer nog even te knallen. Misschien kun je met iemand samen leren om gemotiveerd te blijven.

 

6. Probeer het leren wat leuker te maken. Kijk bijvoorbeeld naar verschillende YouTube filmpjes met uitleg over een onderwerp. 

 

7. Neem regelmatig pauze en beweeg dan (en nee, niet naar de andere kamer waar je telefoon ligt). 

 

8. Zorg dat je met dit warme weer voldoende slaapt. Probeer fit te blijven, anders worden het nog zware weekjes.

 

9. Klaar met je huiswerk? Beloon je zelf dan, koop een ijsje of ga zwemmen en wees trots dat je goed je best hebt gedaan. Weer een dag dichter bij de vakantie!!

 

 

Succes nog Huiswerk Bikkels!